Lakseprotein vant internasjonal helsekostpris

Lakseproteinet ProGo fra Hofseth BioCare har vunnet den europeiske helsekostprisen «Årets ingrediens» innen kategorien vektkontroll. Prisen ble delt ut under bransjetreffet NutraIngredients Awards i Genève.

- Vi er stolte og glade for å ha fått dette kvalitetsstempelet. Prisen henger svært høyt i ernæringsbransjen, og vil gi produktet drahjelp i det internasjonale markedet. I begrunnelsen trakk dommerne frem bærekraftig produksjon, veldokumenterte effekter og et stort fremtidig markedspotensial, sier Kai Morten Thuen, markedssjef i Hofseth BioCare.

Prisen er organisert av nettstedet nutraIngredients.com, som er verdensledende innen produktinformasjon om kosttilskudd og ernæring. Dommerpanelet for prisen består av uavhengige bransjeeksperter innen mat- og ernæringsindustrien fra hele Europa.

Produkter for vektkontroll er et sterkt voksende marked. Globalt er det 1,2 milliarder overvektige og 250 millioner som er sykelig overvektige.

- I en jungel av mer eller mindre seriøse produkter innen kosthold og ernæring er det viktig for oss å få anerkjennelse for seriøs og vitenskapelig produktutvikling. Nå bekrefter uavhengige eksperter at ProGo påvirker forbrenningen og fører til vektreduksjon. Studier har for eksempel vist at å spise 16 gram ProGo i seks uker fører til seks prosent reduksjon i BMI, sier Thuen.

Produktene ble vurdert etter strenge kriterier, deriblant vitenskapelig kvalitet, dokumenterbar effekt, sikkerhet, innovasjon, bærekraft og markedspotensial. Tilsammen var det 120 påmeldte produkter til prisen ”Årets ingrediens”.

Se http://www.nutraingredients-awards.com for mer informasjon om prisen.

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Kai Morten Thuen, markedssjef, mobil 916 38 401
http://www.hofsethbiocare.com
https://www.facebook.com/hofsethbiocare/

Om ProGo fra Hofseth BioCare:
ProGo er et hydrolysert lakseprotein i pulverform, og er det proteinet på markedet som raskest blir tatt opp i kroppen. På grunn av det raske opptaket av HBCs protein, vil dette bli en foretrukket proteinkilde innen medisinsk mat og kosttilskudd. Studier viser også ProGo en unik egenskap til å øke antall røde blodceller (Hemoglobin) hos anemiske personer i vesentlig større grad enn jernrik mat, som for eksempel kjøtt.