Hofseth BioCare lanserer nytt protein for utholdenhetsidrett

Hofseth BioCare ASA (HBC) har i dag lansert et nytt høykonsentrert marint
protein fra laks. Etter flere års utvikling av ingredienser utviklet ved hjelp
av ensymatisk hydrolyse av lakseavskjær, har HBC nå utviklet et mikrofiltrert
protein som er klart for markedet. Proteinet har blitt presentert til et utvalg
av potensielle konsumenter innen amatør- og proffidrett.

 
(fra venstre: Jon Olav Ødegård, Ingvill Måkestad Bovim, Dr. Bomi Framroze, Ole Arne Eiksund)
En ny klinisk studie viser at HBCs protein er overlegent i forhold til opptak og biotilgjengelighet, i sammenlikning av tilsvarende proteiningredienser fra myse. HBC har presentert de foreløpige resultatene fra den siste studien til utvalgte kunder, noe som har medført mer enn 10 foreløpige ordrer. HBC starter andre fase i testproduksjon denne uken og satser på fullskala produksjon etter årsskiftet. Prøver på produktet vil bli sendt ut til kunder i løpet av desember 2014. Proteinet har en langt bedre organoleptisk profil enn dagens ProGo-produkt og vil ha omtrent 97 prosent rent protein.

Siste studie rundt HBC sitt protein viser signifikante økninger i hemoglobin og reduksjon av BMI (Body Mass Index). HBC har søkt WADA om godkjenning av det nye produktet som både en global ingrediens og som ferdigprodukt.

HBC er også i samtaler med et utvalg potensielle partnere innen medisinsk ernæring, der HBCs lakseprotein har potensielt stor bruksverdi. Diskusjonene som pågår er både med norske og internasjonale aktører. HBC tar sikte på at en eller flere partnere starter prøveproduksjon tidlig i 2015.